Blog

Welke integratie versneller moet de CEO of DGA kennen?

Eenmalig.
impact makend.

Leestijd: < 1 minuut

De meesten maken dit maar éénmaal in hun werkzame leven mee. Deze ervaring bestaat uit een acquisitie- en veelal een integratiedeel. Onze ervaring is dat de meeste mensen het eerste deel het meest spannende gedeelte vinden en als de closing is geweest en de spanning is weggeëbd, gaat men kijken hoe de integratie of samenvoeging moet worden uitgevoerd.

Onze belangrijkste tip om de snelheid van de integratie te vergroten is:

“BEGIN OP TIJD MET JE VOORBEREIDINGEN EN ZORG DAT JE VOOR VOOR DE CLOSING EEN PLAN DE CAMPAGNE HEBT VOOR DE INTEGRATIE.”

Waarom schrijven over integratie  versnellers?

Daar hebben we een aantal redenen voor. De belangrijkste reden om een integratieversneller te gebruiken is: Bedrijfswaarde.

Als je na de closing start, zul je een deel, tot aan 50 procent van de in de aankoopprijs ingecalculeerde voordelen niet halen, waardoor de bedrijfswaarde snel enkele tonnen of zelfs miljoenen Euro lager wordt. Hierdoor is de kans dat de koopsom wordt terugverdiend, snel kleiner. Mocht op exitwaarde gestuurd worden, dan zal deze veel lager uitkomen. We kunnen het u voorrekenen.

Hoe kunt u eerder starten met de voorbereidingen?

We kennen een aantal integratie versnellers. Deze zijn:

  1. Start in de Due Diligence fase met een Integratie Due Diligence. Beoordeel in deze Integratie Due Diligence de integratierisico’s.
  2. Stel een integratieteam samen die deze Integratie DD kan uitvoeren. Een integratieteam is een groep mensen die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de uitvoering van het integratieproces na een fusie of overname. Dit team bestaat meestal uit leden van beide bedrijven en kan ook externe consultants bevatten. Het integratieteam speelt een cruciale rol bij het waarborgen dat de integratie soepel verloopt en dat de verwachte voordelen van de fusie of overname worden gerealiseerd.
  3. Stel een integratiemanager aan, een persoon, in- of extern, die meerdere integraties heeft gedaan en het klappen van de zweep kent.
  4. Volg een bewezen integratieframework. Een integratieframework verwijst naar een gestructureerd plan of model dat wordt gebruikt om verschillende systemen, toepassingen, datanetwerken of bedrijven te integreren. Het is ontworpen om de integratieproblemen op te lossen en de inspanningen te stroomlijnen om de efficiëntie te verhogen en de fouten te verminderen. Het framework biedt een reeks richtlijnen, best practices, en tools voor het beheren van de integratie.
  5. Zorg voor een sponsor uit het leiderschapsteam.

Bespreken hoe we uw groeistrategie laten werken?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u van het nu naar het volgende kunt gaan om de zakelijke uitdagingen van vandaag om te zetten in het succes van morgen.