Blog

Welke integratie versneller moet de CEO of DGA kennen?

Een acquisitie is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een CEO, DGA of een ondernemer.

Leestijd: < 1 minuut

De meesten maken dit maar éénmaal in hun werkzame leven mee. Deze ervaring bestaat uit een acquisitie- en veelal een integratiedeel. Onze ervaring is dat de meeste mensen het eerste deel het meest spannende gedeelte vinden en als de closing is geweest en de spanning is weggeëbd, gaat men kijken hoe de integratie of samenvoeging moet worden uitgevoerd.

Onze belangrijkste tip om de snelheid van de integratie te vergroten is:

“BEGIN OP TIJD MET JE VOORBEREIDINGEN EN ZORG DAT JE VOOR VOOR DE CLOSING EEN PLAN DE CAMPAGNE HEBT VOOR DE INTEGRATIE.”

Wat is de achterliggende reden om dit advies over integratie versnellers te geven?

Daar hebben we een aantal redenen voor. De belangrijkste is: Bedrijfswaarde.

Als je na de closing start, zul je een deel, tot aan 50 procent van de in de aankoopprijs ingecalculeerde voordelen niet halen, waardoor de bedrijfswaarde snel enkele tonnen of zelfs miljoenen Euro lager wordt. Hierdoor is de kans dat de koopsom wordt terugverdient snel kleiner. Mocht op exitwaarde gestuurd worden, dan zal deze veel lager uitkomen. We kunnen het u voorrekenen.

Hoe kunt u eerder starten met de voorbereidingen?

We kennen een aantal integratie versnellers. Deze zijn:

  1. Start in de Due Diligence fase met een Integratie Due Diligence. Beoordeel in deze Integratie Due Diligence de integratierisico’s.
  2. Stel een team samen die deze Integratie DD kan uitvoeren.
  3. Stel een integratiemanager aan, een persoon, in- of extern, die meerdere integraties heeft gedaan en het klappen van de zweep kent.
  4. Volg een bewezen integratieframework, die alle bedrijfsfuncties omvat en de consistentie tussen de verschillende bedrijfsfuncties bewaakt.
  5. Zorg voor een sponsor uit het leiderschapsteam.

We leggen het u graag in een persoonlijk gesprek. Klik hier om een afspraak te maken. 

Bespreken hoe we uw groeistrategie laten werken?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u van het nu naar het volgende kunt gaan om de zakelijke uitdagingen van vandaag om te zetten in het succes van morgen.