Bedrijfssector

Financiële sector

Uitdagingen in de sector

De financiële sector bestaat uit instellingen die ervoor zorgen dat consumenten kunnen betalen, sparen, lenen en verzekeren. Dienstverleners binnen deze sector zijn:

  • Banken. Gericht op het aantrekken van spaargeld en dat uitzetten in de economie in de vorm van beleggingen en leningen aan consumenten en bedrijven.
  • Verzekeraars. Gericht op het betalen van een financiële vergoeding wanneer er onverwachts schade is ontstaan. De voorwaarde voor het krijgen van deze vergoeding is dat de opgelopen schade onder de poliswaarden, ofwel de dekking, van een afgesloten verzekering valt.
  • Tussenpersonen. Een tussenpersoon, verzekeringsagent, makelaar in assurantiën, intermediair of financieel adviseur is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van financiële diensten, zoals verzekeringen en hypotheken. De tussenpersoon zal doorgaans bemiddelen tussen de aanbieder en vrager. Een tussenpersoon kan een zeer breed scala aan financiële producten aanbieden zoals verzekeringen, hypotheken, betaalrekeningen, spaarrekeningen, persoonlijke leningen en beleggingen.
  • Vermogensbeheerders. Een vermogensbeheerder beheert beleggingsportefeuilles voor mensen of instellingen die dat niet zelf willen of kunnen doen.

Uw groeistrategie realiseren?

We hebben kennis van en ervaring in deze sector. Bel met onze partner Evert Oosterhuis op 06-38089999 om uw bedrijfsintegratie of carve-out casus in de financiële sector​ te bespreken of download een van onze whitepapers. We helpen u graag verder.
Casestudy

Carve-out volmachtbedrijf met strategische groeiambities 

De ervaringen bij de onderstaande bedrijven zijn verwerkt in onze bedrijfsintegratie en carve-out aanpak.

Download onze whitepapers

Iedere integratie of carve-out kent een aantal uitdagingen en oplossingen. Lees hierover in één van onze whitepapers.

Whitepaper

bedrijfs integratie

521 downloads

Whitepaper

carve-out support

219 downloads

Whitepaper

trainingen en workshops

95 downloads

Bespreken hoe we uw integratie of carve-out laten werken?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u van het nu naar het volgende kunt gaan om de zakelijke uitdagingen van vandaag om te zetten in het succes van morgen.