OR & NVP Private Equity onderneming

Ondernemingsraad & NVP participatiemaatschappij

De Nederlandse Vereniging van participatiemaatschappijen heeft een document gemaakt voor ondernemingsraden van ondernemingen die te maken krijgen met een participatiemaatschappij als aandeelhouder.

Wet op de Ondernemingsraden

De wettelijke basis voor elke ondernemingsraad is de Wet op de Ondernemingsraden, de WOR. Hierin staan alle rechten en plichten vermeld. Er staan echter geen handvatten in hoe om te gaan met een overname, terwijl voor veel ondernemingsraden een overname door een participatiemaatschappij nieuw terrein is. In dit NVP document zijn de verschillende fases van een overname in kaart gebracht en er worden suggesties gegeven voor wat de Ondernemingsraad op welk moment kan doen. Zij verbinden de adviezen met belangrijke WOR-artikelen.

Wil je daadwerkelijk met dit thema aan de slag, lees dan onze whitepaper voor ondernemingsraden

 

Privacy Statement
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.