Blog

Napco Beds: 09-2018

Mislukte
integratie

Leestijd: < 1 minuut

Napco Beds in Bemmel failliet

BEMMEL – Het bedrijf Napco Beds uit Bemmel, met 27 werknemers, is failliet verklaard. Daarmee is ook Norma Beds omgevallen, een matrassenmerk dat al bestaat sinds 1884. Norma viel drie jaar geleden ook al om, maar werd toen overgekomen door het bedrijf uit de Betuwe. Directeur-eigenaar Dennis Cornelissen van het bedrijf zegt in het Financieele Dagblad dat hij de problemen van toen bij Norma heeft onderschat. Curator Coen Houtman van Daan Advocaten in Arnhem kan niets zeggen over de oorzaak van het faillissement.

Doorstart

,,Daar heb ik me nog niet in verdiept”, zegt Houtman. Hij is vooral bezig met het onderzoek naar een mogelijke doorstart van het bedrijf, dat bedden en matrassen liet produceren in Venray en Bosnië. De curator ziet kansen. ,,Er is belangstelling voor”, zegt hij.

Napco werkte al een jaar samen met Norma toen het merk (destijds gevestigd in Boxmeer) in 2015 in de problemen kwam. Onder Bemmelse vleugels kwam het vervolgens tot een doorstart, maar dertig mensen verloren hun baan. Destijds was er veel belangstelling voor het merk. Het Bemmelse bedrijf heeft een afzetgebied voor bedden, matrassen en boxsprings in Nederland, maar ook in Duitsland en Oostenrijk.

Bron: De Gelderlander

Bekijk ook de andere war stories.

 

 

Bespreken hoe we uw groeistrategie laten werken?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u van het nu naar het volgende kunt gaan om de zakelijke uitdagingen van vandaag om te zetten in het succes van morgen.