Bedrijfsintegratie uitdagingen

Het globale integratieplan

'Hoog over'
plannen'
is synoniem
voor mislukking.

Acquisities zijn cruciale stappen in de groeistrategie van bedrijven. De integratie-activiteiten zijn een belangrijk vervolgstuk op de feitelijke acquisitie. De rush en snelheid van de deal kunnen gemakkelijk leiden tot een ‘hoog over ’, onvolledig en een globale integratieplanning en daardoor een snelle, maar onsamenhangende integratiestart.

In de praktijk zien we vaak dat het ‘hoog over’ en dus globale integratieplan bestaat uit een palet van onsamenhangende activiteiten op hoofdlijnen, waarbij de nadruk op de harde factoren (productie, ICT, finance, kosten) ligt. In deze ‘hoog over’ plannen wordt onvoldoende aandacht besteed aan:

  • Het waardebehoud binnen de organisatie;
  • Het uitbouwen van de economische waarde;
  • De gevolgen van (te snel ingezette) veranderingen in de ICT
  • De integrale bedrijfsintegratie;
  • Het meenemen van alle stakeholders;
  • Het volledig en op tijd informeren van toezichthouders en ondernemingsraad.

Een onsamenhangend en globale pakket van maatregelen heeft tot gevolg dat de samengevoegde organisatie vaak niet gaat opbrengen wat bij de aankoop was verwacht. Hierdoor wordt een deel van de aankoopsom vernietigd. We zien hier veel verbetermogelijkheden.

Ook voor integraties die hun waarde nog niet hebben opgeleverd. In dat laatste geval worden we vaak gevraagd om een herstelprogramma onvolledige integratie te realiseren. Door onze aanpak, waarin een herstelbenadering is verwerkt, wordt (een deel van) de waarde alsnog verwezenlijkt. 

Vaker ondersteunen we bij het vooraf voorkomen van deze uitdaging. Tijdens de due diligence fase worden we gevraagd voor een Integratie Due Diligence. Vanaf de start zijn we dan samen met de klant effectief. 

Onze partners, 25 associates en onze bewezen aanpak met hun interventies, workshops, trainingen en structuur zijn als een loods die zorgt dat het schip veilig de haven kan binnenvaren. De uitdagingen zijn tijdig in beeld en worden gepareerd. We leggen de meest efficiënte route af. Met onze 20+ jaar ervaring weten we de weg. We houden van aanpakken en u realiseert ondernemingswaarde.

Klaar om uw integratie uitdaging te realiseren?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u de zakelijke uitdagingen van vandaag omzet in het succes van morgen.