Blog

Em. prof. dr. Hans Schenk benoemd als lid van onze Raad van Advies

Governance

Leestijd: 2 minuten

Em. Prof. dr. Hans Schenk (1949) maakt per 1 maart 2019 onderdeel uit van onze Raad van Advies. Hij is een Nederlandse emeritus hoogleraar economie en bedrijfskunde. In 2002 was hij medeoprichter van het departement Economie en Bedrijfseconomie van de Universiteit Utrecht, ook wel aangeduid als Utrecht University School of Economics. In 2003 was hij de eerste directeur van het Tjalling Koopmans Research Institute aan dit departement.

Dr. Hans Schenk was van 2010 tot 2018 bovendien kroonlid van de Sociaal-Economische Raad. Samen met enkele andere financieel-economische specialisten en de hulp van Triodos Bank, richtte hij in 2011 het Sustainable Finance Lab op. Sinds 2014 is hij voorzitter van de prof. F. de Vries Stichting, die in 1954 door Nobelprijswinnaar prof. Jan Tinbergen is opgericht om de eerste voorzitter van de SER te eren. Daarnaast doceert hij nu binnen het Mergers, Acquisitions and Valuation programma van de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere activiteiten

Naast zijn wetenschappelijke werkzaamheden trad en treedt Hans Schenk vaak op als adviseur van nationale, internationale bedrijven, zorgondernemingen, ministeries, kabinetten en parlementen. Hij was commissaris bij British American Tobacco, SSH en is op dit moment toezichthouder bij Transdev, Wehkamp en Zorg van de Zaak.

Hans Schenk start op 1 maart 2019

Met zijn komst, per 1 maart 2019, zijn we onze adviesraad aan het inrichten. De verwachting is dat we in 2019 nog twee nieuwe leden van deze adviesraad zullen verwelkomen.
Evert Oosterhuis, partner, geeft in een toelichting aan: “Deze Raad van Advies is een nieuwe en belangrijke stap voor onze organisatie. We verwachten dat deze Raad van Advies een verdere kwaliteitsverbetering van onze dienstverlening en governance oplevert en daarmee bijdraagt aan de groei van onze organisatie.” Harold de Bruijn, Partner, vult aan: “We zijn uitermate blij met deze benoeming. Hans Schenk wordt erkend als één van de meest vooraanstaande wetenschappers op het terrein van fusies en integraties. Door zijn toetreding, zijn wij in staat om wetenschappelijke inzichten snel in te brengen in onze praktische uitvoering van fusies, integraties en carve-outs. Onze opdrachtgevers zullen hier rechtstreeks van kunnen profiteren.”
Bron: Persbericht van IntegrationPeople.nl over toetreding Hans Schenk van 11 maart 2019.

Onderdeel van een totaalpakket

Deze benoeming van Hans Schenk past in een reeks van samenwerkingen met bijvoorbeeld het ACG netwerk, het internationale GPMIP netwerk en het Partnerschap van Harold de Bruijn. Alle samenwerkingen hebben als doel om onze doelgroep beter te kunnen ondersteunen met onze integratie services en carve-out diensten.

Bespreken hoe we uw groeistrategie laten werken?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u van het nu naar het volgende kunt gaan om de zakelijke uitdagingen van vandaag om te zetten in het succes van morgen.