Blog

Klaas Puul en Foppen: 12-2019

Integratie mislukt:

Leestijd: 2 minuten

De fusie tussen de voormalige familiebedrijven Klaas Puul en Foppen blijkt geen succes. Er was veel verloop onder het management en synergievoordelen bleven uit. Wat de combinatie ook opbrak, was de chaos in de Nederlandse garnalenvisserij.

De fusie tussen Klaas Puul en Foppen wordt na amper anderhalf jaar alweer ontbonden. Garnalenbedrijf Klaas Puul wordt uit het bedrijf getild en komt in handen van de Britse importeur Sykes Seafood. De ontbinding van de fusie uit 2018 en de verkoop van Klaas Puul is maandagavond bekendgemaakt. Door de verkoop kent Nederland straks twee grote garnalenverwerkers: Heiploeg en Sykes/Puul

Dat de samenwerking tussen Klaas Puul in Volendam en Foppen in Harderwijk geen ideaal en harmonieus huwelijk was, was een publiek geheim. De aandeelhouders, de durfinvesteerder H2 Equity Partners voorop, hoopten op aanzienlijke synergievoordelen, zoals een sterke positie tegenover de inkopers van grote retailbedrijven en een betere risicospreiding. Maar in de praktijk kwam daar erg weinig van terecht.

Garnalen met zalm werkt niet

Er waren direct al veel managementwisselingen, in de markt was steeds sprake van twee bedrijven en de winstmarges stonden onder druk. Er moest wat gebeuren, zegt een ondernemer die de Nederlandse markt goed kent.

De combinatie van een specialist in zalmroken (Foppen) en een verwerker van Nederlandse en tropische garnalen (Klaas Puul) werkte niet. Directeur André van der Padt, die na de fusie aantrad, zegt daarover: ‘Garnalen met zalm heeft toch veel minder synergie dan garnalen met garnalen.’

Ook turbulente ontwikkelingen op de markt voor Noordzeegarnalen ondermijnden het vertrouwen. Voor garnalenvissers en de verwerkers was 2019 een uitzonderlijk slecht jaar. Het aanbod was enorm in de eerste jaarhelft. De voorraden liepen op en de prijs zakte ineen tot minder dan € 3 per kilo. Marktpartijen als Heiploeg en Klaas Puul kondigden afnamestops af van zes tot negen weken.

Volle vrieshuizen

Chaos in garnalenland, constateerde Hendrik Nienhuis, een ondernemer met een jarenlange ervaring. Garnalenvissers bleven aan land, omdat er niets te verdienen viel. De handel nam geen garnalen af en de vrieshuizen lagen vol. Retailers zouden sterk profiteren van de verstoorde marktverhoudingen.

Door de slechte marktomstandigheden en de krappe marges in de visverwerking stelde het resultaat van Klaas Puul en Foppen teleur. Grootaandeelhouder H2 moet ongerust zijn geworden, want na de zomer van 2019 liet het her en der weten open te staan voor gesprekken.

Het Nederlandse fusiebedrijf, goed voor een omzet van €300 mln, raakte in gesprek met een Britse branchegenoot die in Nederland vrijwel onbekend is, Sykes Seafood. De onderneming uit Manchester neemt voor een onbekend bedrag alle aandelen over.

Sykes Seafood is een verwerker van tropische garnalen, Klaas Puul verwerkt zowel tropische garnalen als Noordzeegarnalen. De Brits-Nederlandse combinatie is goed voor een jaaromzet van €300 mln en wordt daarmee in garnalen nummer twee achter Heiploeg, een snelgroeiend onderdeel van Parlevliet & Van der Plas.

Voor het visserijbedrijf uit Manchester is het de eerste stap op het Europese vasteland. De Britten willen vooral groeien in tropische garnalen en krijgen de Noordzeegarnalen erbij, zegt Van der Padt.

Foppen gaat alleen verder

De overname heeft verder geen gevolgen voor de productielocaties van Klaas Puul. De 180 werknemers bij de fabrieken in Edam en Volendam gaan in principe mee naar de nieuwe eigenaar. In het Marokkaanse Tanger beschikt het bedrijf ook nog over twee fabrieken waar enkele duizenden mensen de garnalen handmatig pellen.

Na het ontbinden van de fusie gaat Foppen verder als zalmverwerker, met investeerder H2 als grootaandeelhouder en Harderwijk als standplaats. Van der Padt (55) gaat het bedrijf leiden. Het bedrijf telt 300 werknemers, van wie de helft werkt in het Griekse Preveza.

De verkoop van Klaas Puul moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse  mededingingsautoriteiten en de ondernemingsraad.

Bron: FD 27-12-2019. Bekijk het originele artikel.

Bespreken hoe we uw groeistrategie laten werken?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u van het nu naar het volgende kunt gaan om de zakelijke uitdagingen van vandaag om te zetten in het succes van morgen.