Blog

Aalt Klaassen per 1 augustus 2019 benoemd tot onze Raad van Advies

Governance

Leestijd: < 1 minuut

Aalt Klaassen (1950) is bedrijfseconoom. Hij is researcher-consultant en medeoprichter van Board in Balance, een onafhankelijke organisatie die evaluaties van Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht begeleidt. Ook stelt hij profielen op voor de raden en voor aan te trekken commissarissen. Daarnaast verricht hij onderzoek verricht naar governance.

Aalt is bovendien bestuursadviseur en heeft ruim 45 jaar werkervaring, onder andere in ondernemingsfinanciering, investor relations, management development en good governance.

In zijn eerdere rollen en functies was hij docent bij de NCD Academy, DGA bij Aalt Klaassen bv, partner bij Rematch bv en medewerker Ondernemingsfinanciering aan de economische faculteit van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Aalt Klaassen is de tweede lid van de Raad van Advies

Met de komst van Aalt Klaasen is het tweede lid van onze Raad van Advies aangesteld. In maart jl. is Em. Prof. dr. Hans Schenk als eerste benoemd. De verwachting is dat later in 2019 de laatste open plaats wordt ingevuld.

Wat levert de Raad van Advies op?

Evert Oosterhuis, partner, geeft in een toelichting aan: “Deze verdere invulling van onze Raad van Advies is een belangrijke stap voor onze organisatie. We verwachten dat de samenwerking met Aalt een verdere kwaliteitsverbetering van onze dienstverlening en governance oplevert en dat het daarmee bijdraagt aan de groei van onze organisatie.”

Harold de Bruijn, partner, vult aan: “We zijn uitermate blij met deze benoeming. Aalt heeft een scherpe geest. Met zijn bedrijfskundige kennis (onder andere over financiering), zijn netwerk en zijn inzicht in het functioneren van rvc’s en governance, levert hij toegevoegde waarde. Door zijn toetreding zijn wij in staat om de gecombineerde inzichten van onze Raad van Advies snel in te brengen in onze praktische advisering en uitvoering van bedrijfsintegraties en carve-outs. Onze opdrachtgevers zullen hier rechtstreeks van kunnen profiteren.”

Almere, 20 augustus 2019

Bespreken hoe we uw groeistrategie laten werken?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u van het nu naar het volgende kunt gaan om de zakelijke uitdagingen van vandaag om te zetten in het succes van morgen.