Bedrijfsintegratie uitdagingen

Op tijd beginnen in de due diligence fase

Voorkom
onnodig gedoe.
Start tijdig
met de
voorbereidingen.

Bij acquisities betrokken MenA en corporate finance adviseurs zijn primair dealverantwoordelijk. Zij dragen geen verantwoordelijkheid voor de integratie. Daardoor hebben deze betrokken aankoopadviseurs vrijwel geen aandacht voor de samenvoeging of integratie van de aangekochte onderneming.

Bovendien hebben zij er geen belang bij om de organisatie te attenderen op de aan de acquisitie verbonden integratierisico’s en integratiekosten. Deze risico’s en de bijbehorende integratiekosten kunnen de koopprijs verlagen. Dit is gunstig voor de koper, maar ongunstig voor de transactievergoeding van de adviseur.

Lijken in de kast

Finance problemen, cultuurverschillen, ontoereikend leiderschap, slecht samenwerkende teams, personele motivatie, operationele problemen, IT-systemen in een legacy omgeving en/of fraude?  Deze zaken komen vaak pas tijdens de integratie, boven water. Deze worden vaak als ‘voer’ gebruikt voor of tijdens een “stammenstrijd”.

Vaak hebben deze tegenvallers een sterk negatieve invloed op het integratieproces. Het is echter goed mogelijk om tijdig met een aanpak te komen om ook deze risico’s krachtig te mitigeren.

Begin op tijd, in de DD-fase

Ons advies is om in de due diligence fase, dus vóór de closing, een onderzoek naar de integratierisico’s uit te voeren. Ons tweede advies is om tijdig, dus vóór closing, een risicobeperkende integratieaanpak voor na de closing te formuleren. Daarmee kan na de closing daadkrachtig en doelgericht gewerkt worden aan waardebehoud en waardecreatie.

IntegrationPeople voert zeer regelmatig Integratie due diligence projecten (IDD) uit voor onze klanten. Onze partners, 25 associates en onze bewezen aanpak met hun werkprogramma’s, interventies, workshops en trainingen functioneren als een  loods voor het schip dat de haven invaart.

Resultaatgericht werken

De uitdagingen en kernrisico’s worden tijdig waargenomen. We formuleren een integratie-aanpak om de risico’s te beheersen en daadkrachtig te handelen na de closing. We leggen samen met u de meest efficiënte route af. Met onze 20+ jaar ervaring weten we de weg. We houden van aanpakken en van waarde realiseren.

Klaar om uw integratie uitdaging te realiseren?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u de zakelijke uitdagingen van vandaag omzet in het succes van morgen.