Carve out oplossingen voor organisaties en bedrijven

Carve outs kunnen succesvol zijn en dus snel waarde toevoegen aan een groeistrategie, mits de juiste stappen en acties tijdig worden genomen.

De praktijk heeft uitgewezen dat in dit proces een aantal veelvoorkomende fouten wordt gemaakt, waardoor de verwachte resultaten niet gerealiseerd worden. Door nadrukkelijk aandacht te besteden aan deze faalfactoren verloopt zo’n proces soepeler en levert deze sneller betere resultaten op.

Onze ervaren carve out specialisten voeren een doelgericht programma uit, kunnen putten uit een uitgebreid arsenaal aan additionele tooling en expertise. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat de kans op fouten tijdens het carve out proces substantieel verminderd wordt. Het resultaat is dat jouw groeistrategie sneller op de rit is en de hoofdpijnfactor verdwijnt.

Onze carve out oplossingen

Het uitgangspunt bij een carve out is dat een bedrijfsonderdeel of bedrijfsactiviteiten die geen strategische relevantie meer hebben, in een separaat bedrijfsonderdeel of organisatie worden geplaatst en mogelijk later, na een eventuele optimalisatie, worden verkocht.

Voor de afsplitsing van bedrijven/organisaties of onderdelen van bedrijven/organisaties is onze onderstaande dienstverlening beschikbaar:

Het strategisch carve out ontwerp
De Transitional Service Agreement (TSA)
De Stranded Costs analyse
De tactische carve out support
Het uitvoeren van de carve out activiteiten
Het organiseren van het retentiemanagement van de medewerkers
Het herinrichten van de afgeslankte organisatie

Download en lees ook onze whitepaper over carve outs, hun fouten en oplossingen. Verder maken we graag tijd om met jou de strategische afsplitsing, en de activiteiten die nodig zijn om dit succesvol te realiseren, te bespreken. Bel met Harold de Bruijn of met Evert Oosterhuis op 036-202 2361.