Trainingen

Workshop: Kickstart uw bedrijfsintegratie

In één dag een integrale start van uw bedrijfsintegratie

Kickstart uw bedrijfsintegratie  

Een sterk begin is het halve werk 

De overname is rond en nu begint de volgende uitdaging: de integratie van uw bedrijf met het nieuwe. Er ligt een concreet en actueel integratievraagstuk: hoe zorg je ervoor dat deze aankomende integratie een succes wordt? Een sterke start is essentieel. Met een duidelijke strategie en aanpak, een goed op elkaar ingespeeld kernteam kunt u veelvoorkomende valkuilen vermijden. Bovendien legt u daarmee de basis voor succesvolle samenwerking en een succesvolle, duurzame integratie. 

 Een kickstart in één dag – meteen goed op weg!

Met dit programma nemen we u in één dag mee door de belangrijkste onderdelen van uw aanstaande bedrijfsintegratie. Op basis van de rationale achter en de doelstellingen van de overname werken we gezamenlijk aan de integratieaanpak. Twee van onze partners begeleiden u en uw team langs de essentiële stappen voor een soepele en succesvolle overgang in het samenvoegen van uw bedrijven.  

We behandelen onder andere: 

 • Strategische rationale: we benoemen de drijfveren achter de overname. Deze vormen de leidraad voor de integratie. 
 • Uitgangspunten: we stellen basisprincipes op voor de sturing van de integratie
 • Risicoanalyse: we identificeren potentiële risico’s
 • Communicatie: we leggen de basis aan een effectieve communicatiestrategie
 • Cultuur: we werken aan begrip van de verschillen in bedrijfsculturen
 • Samenwerking: We kijken naar waar de mogelijkheden tot samenwerking liggen
 • Governance: we stellen duidelijke governancestructuren op om de integratie te begeleiden

Door hier samen aan te werken, geven we een kickstart aan uw integratie en aan de onderlinge samenwerking van het kernteam dat hieraan werkt.

 Strategisch, praktisch en ervaren  

 1. Strategische richting en focus: we helpen u bij het vertalen van de strategische doelen van uw overname. Op basis hiervan komen we tot een concreet plan om deze doelen te bereiken. Bovendien gaan we in op hoe u de integratie kunt sturen en uw team kunt motiveren en betrokken houden. Dit biedt de focus en richting die nodig is om tot een sterke, nieuwe gezamenlijke organisatie te komen.
 2. Praktische tools en technieken: onze partners delen praktische tools en technieken die direct toepasbaar zijn op elk van de essentiële onderwerpen van een succesvolle integratie. Denk aan een gedetailleerd integratieplan, een effectieve communicatiestrategie en plan van aanpak voor het duurzaam samenbrengen van verschillende bedrijfsculturen.  
 3. Ondersteuning door ervaren professionals met uitgebreide ervaring  op gebied van bedrijfsintegraties. Zij delen in een uitgebreid dagprogramma hun gebundelde kennis en inzichten. Verwacht van hen persoonlijke begeleiding en advies, afgestemd op uw specifieke situatie, zodat u de uitdagingen waar u met uw team voorstaat vervolgens aanpakt met beproefde methoden. 

 Specificaties

 • Voor wie: deze workshop is speciaal ontworpen voor directies van bedrijven die een actueel integratievraagstuk hebben. Het programma biedt directies van betrokken bedrijven de kans om in één dag een versnelling te geven aan hun voorbereiding en aanpak van de aanstaande integratie.
 • Vorm: Een intensief eendaags programma op locatie, waarin het actuele integratievraagstuk als leidraad dient. Door een hands-on aanpak zorgen we ervoor dat de theorie direct wordt toegepast op uw specifieke situatie.
 • Prijs: dit wordt in overleg vastgesteld. Altijd inclusief een exemplaar van ons boek “Na de handdruk: …” ter waarde van € 37,50.
 • Door wie: begeleid door twee van onze partners die beide ruime ervaring hebben met succesvolle bedrijfsintegraties en veranderingsmanagement.

 Waarom deze training voor u is 

Het overnametraject is achter de rug en de vraagstukken rond het integreren van uw huidige bedrijf en het aangekochte beginnen te dagen. Het samenbrengen van twee bedrijven, met twee eigen directies, twee ‘kompassen’ is een hele klus. Een gezamenlijke start door een intensief dagprogramma zoals met deze workshop is een kans om de onderlinge samenwerking te versterken. Hoe groter het gedeelde goed tussen beide directies al vanaf een vroeg stadium, hoe meer plannen voor en uitvoering van de aanstaande bedrijfsintegratie samen wordt vormgegeven, hoe succesvoller en duurzamer de resultaten.  

Deze training is bedoeld voor directies van bedrijven die voor een actuele bedrijfsintegratie staan en uitdagingen of vraagstukken hebben rond hoe deze effectief te realiseren. Misschien ligt het zwaartepunt voor u wel op het samenbrengen van zeer verschillende bedrijfsculturen. Wellicht voorziet u grote uitdagingen op het stroomlijnen van processen en systemen, of zoekt u een slimme manier om sleutelpersoneel te behouden. Of zoekt u naar inspiratie voor het behouden en stimuleren van algemene motivatie en betrokkenheid van belanghebbenden, zoals medewerkers en partners.  

Wat uw vraagstuk ook is, onze training biedt concrete oplossingen en strategieën om deze uitdagingen aan te gaan en uw integratie succesvol te maken. 

Onze workshoptoppers:

Deze workshop wordt verzorgd door twee van de onderstaande partners.

Michel Maas

Het ontzorgen van onze opdrachtgevers, door te adviseren en te helpen in alle aspecten van een integratie of carve-out. We werken met onze eigen bewezen aanpak. Deze is gebaseerd op het aanbrengen van structuur in combinatie met change management (samenwerking – culturele integratie – interne communicatie) met als doel een duurzame transitie te realiseren. 

Internationale ervaring. Sectoren: Retail, logistiek, professionele services, commerciële zorg, softwareontwikkeling, maakindustrie.  

C-Level.

Evert Oosterhuis

Onze werkwijze wordt ondersteund door verschillende interventies, workshops en trainingen. De combinatie van deze twee pijlers zorgt ervoor dat medewerkers instappen in het proces. De dynamiek verhuisd van “dit moet met ons” naar “dit willen wij voor ons”. Wat leidt tot een efficiënte samenwerking, minder gedoe en tot een soepele realisatie van de integratie of carve-out. 

Sectoren: Financiële sector (bank, verzekeringen en vermogensbeheer), retail, detachering en uitzendbedrijf, vastgoeddienstverlening, commerciële zorg en maakindustrie.   

C-Level. 

Jachin Wildemans

Een goede combinatie van proces en persoon is in mijn carrière altijd de basis geweest voor succesvolle veranderingen, transformaties en strategie implementaties. Bij IntegrationPeople komen deze facetten mooi samen. Mijn ervaringen als financieel directeur, strategiemanager, transformatiemanager, integratiemanager en projectmanager in verschillende branches zorgen ervoor dat ik snel tot de kern van uitdagingen kan komen en vervolgens met elkaar snel gedragen oplossingen kan bieden. 

Sectoren: Financieel, banken, retail, maakindustrie, gokindustrie, opleidingen en sport.  

C- Level 

Marien van Riessen

Ik ben een vakinhoudelijke manager en bestuurder in de private en publieke sector die toegevoegde waarde wil leveren op het gebied van organisatie ontwikkeling/cultuurverandering, integratietrajecten en digitalisering. Mijn leiderschapsstijl is verbindend en gebaseerd op passie, ambitie en teambetrokkenheid. Mijn kennis en ervaring zet ik ook in voor de begeleiding van startups en middelgrote bedrijven en ben ik adviseur en sparringpartner van managementteams en directies. Naast mijn werk wil ik met diverse activiteiten maatschappelijk actief zijn. 

Sectoren: Zakelijke dienstverlening (ex CEO consultancybureau, overheid, bank en verzekeringen, scale-up.  

C-Level 

Interesse? Neem contact met ons op!

Laat het ons weten. We plannen vervolgens een kennismaking om uw situatie goed te begrijpen, de hulpvraag te doorgronden en de workshop daarop af te stemmen.