Trainingen

Workshop: Fundamenten van succesvol integreren

In één dagdeel de basis leggen

De fundamenten van succesvol integreren

Verzeker jezelf en jouw team van een succesvolle integratie

Met deze training ontdek je essentiële elementen en strategieën om van elke bedrijfsintegratie een succes te maken. Van voorbereiding, de eerste 120 dagen en de daadwerkelijke integratie, van processtructurering tot het effectief betrekken van stakeholders. Bedrijfsintegraties kunnen complex en uitdagend zijn en kennen een aantal veelvoorkomende valkuilen die succes in de weg staan.

Onze training biedt inzicht in wat deze valkuilen zijn en geeft je tips en tools om ze te herkennen en te voorkomen. We behandelen hoe de eerste 120 dagen eruitzien en hoe je een gedetailleerd integratieplan opstelt, hoe je jouw mensen aan boord krijgt en houdt, hoe je focus houdt en hoe je de governance goed inricht.

Met praktijkvoorbeelden, een interactieve quiz en hands-on tips, ga je naar huis met concrete inzichten die direct toepasbaar zijn in jouw organisatie.

Leer en beheers de succesfactoren van effectief integreren  

Onze training biedt een gestructureerde en praktijkgerichte benadering van bedrijfsintegraties. In een halve dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inzicht in de meest gemaakte fouten en tools om die fouten te vermijden
 • Voorbereiding voor de deal en de eerste 120 dagen erna
 • De basis van een integratieplan
 • Stakeholdermanagement en eerlijke communicatie
 • Balans tussen focus op bestaande business en nieuwe integratie
 • Inrichting van effectieve governance

Onze training biedt een waardevolle oplossing voor investmentteams, M&A afdelingen en integratieteams door de combinatie van praktijkgericht leren, ervaren trainers, en direct toepasbare strategieën. Met praktijkvoorbeelden en interactieve elementen zorgen we ervoor dat je met concrete kennis en vaardigheden de deur uit gaat.

Praktisch, efficiënt en bewezen

 • Praktisch en toepasbaar: uit deze training haal je concrete, praktijkgerichte kennis die verder gaat dan theoretische benaderingen, met direct toepasbare tips, tools en strategieën.
 • Efficiënt en effectief: leer hoe je de opgedane kennis integreert in uw dagelijkse werkzaamheden en succesvol en effectief toepast op toekomstige integraties, test je nieuwe kennis aan het eind van de training met een interactieve quiz.
 • Bewezen resultaten: in deze training zit meer dan 10 jaar aan ervaring in het begeleiden van diverse bedrijfsintegraties. Dankzij de concrete praktijkvoorbeelden en bewezen methoden die we daardoor in deze training bieden, is het een waardevolle investering in jouw professionele ontwikkeling,  je bedrijfsdoelstellingen en de doelstellingen van je team. 

Specificaties

 • Voor wie: Medewerkers van investmentteams, M&A afdelingen of integratieteams. Management van bedrijven die bezig zijn met – of denken aan – het overnemen van een ander bedrijf.
 • Vorm: Een halve dag (4 uur) fysiek, op locatie bij de klant.
 • Prijs: In overleg af te stemmen en altijd inclusief een kopie van ons boek “Na de handdruk..” t.w.v. € 37,50 en een certificaat.
 • Door wie: De training zal worden gegeven door één van onze partners.

Voor wie deze training is bedoeld?

Deze training is speciaal gemaakt voor medewerkers van investment teams, M&A afdelingen of integratieteams, en het management van bedrijven die bezig zijn met of denken aan het overnemen en integreren van een ander bedrijf.

Is er voor jouw bedrijf bijvoorbeeld een overname aanstaande? Of misschien heeft er een overname plaatsgevonden en zoek je naar tools om de integratie succesvol te laten verlopen. Wellicht zoek je naar inzicht in effectief stakeholdermanagement en eerlijke communicatie? Welk van de fundamenten van bedrijfsintegraties je ook bezighoudt, deze training biedt de juiste kennis en tools om ze succesvol te navigeren.

Heb je interesse?

Laat ons weten via onderstaande knop. We plannen vervolgens een kennismaking om je situatie goed te begrijpen, de hulpvraag te doorgronden en de training daarop af te stemmen.

Onze workshoptoppers:

Deze workshop wordt verzorgd door één van de onderstaande partners.

Michel Maas

Het ontzorgen van onze opdrachtgevers, door te adviseren en te helpen in alle aspecten van een integratie of carve-out. We werken met onze eigen bewezen aanpak. Deze is gebaseerd op het aanbrengen van structuur in combinatie met change management (samenwerking – culturele integratie – interne communicatie) met als doel een duurzame transitie te realiseren. 

Internationale ervaring. Sectoren: Retail, logistiek, professionele services, commerciële zorg, softwareontwikkeling, maakindustrie.  

C-Level.

Evert Oosterhuis

Onze werkwijze wordt ondersteund door verschillende interventies, workshops en trainingen. De combinatie van deze twee pijlers zorgt ervoor dat medewerkers instappen in het proces. De dynamiek verhuisd van “dit moet met ons” naar “dit willen wij voor ons”. Wat leidt tot een efficiënte samenwerking, minder gedoe en tot een soepele realisatie van de integratie of carve-out. 

Sectoren: Financiële sector (bank, verzekeringen en vermogensbeheer), retail, detachering en uitzendbedrijf, vastgoeddienstverlening, commerciële zorg en maakindustrie.   

C-Level. 

Jachin Wildemans

Een goede combinatie van proces en persoon is in mijn carrière altijd de basis geweest voor succesvolle veranderingen, transformaties en strategie implementaties. Bij IntegrationPeople komen deze facetten mooi samen. Mijn ervaringen als financieel directeur, strategiemanager, transformatiemanager, integratiemanager en projectmanager in verschillende branches zorgen ervoor dat ik snel tot de kern van uitdagingen kan komen en vervolgens met elkaar snel gedragen oplossingen kan bieden. 

Sectoren: Financieel, banken, retail, maakindustrie, gokindustrie, opleidingen en sport.  

C- Level 

Marien van Riessen

Ik ben een vakinhoudelijke manager en bestuurder in de private en publieke sector die toegevoegde waarde wil leveren op het gebied van organisatie ontwikkeling/cultuurverandering, integratietrajecten en digitalisering. Mijn leiderschapsstijl is verbindend en gebaseerd op passie, ambitie en teambetrokkenheid. Mijn kennis en ervaring zet ik ook in voor de begeleiding van startups en middelgrote bedrijven en ben ik adviseur en sparringpartner van managementteams en directies. Naast mijn werk wil ik met diverse activiteiten maatschappelijk actief zijn. 

Sectoren: Zakelijke dienstverlening (ex CEO consultancybureau, overheid, bank en verzekeringen, scale-up.  

C-Level 

Interesse? Neem contact met ons op!

Laat het ons weten. We plannen vervolgens een kennismaking om uw situatie goed te begrijpen, de hulpvraag te doorgronden en de workshop daarop af te stemmen.