Bedrijfsintegratie trajecten

Draaiboek integratie verzorgen

Voorbereiden.
Uitvoeren.
Controleren.

IntegrationPeople biedt het commissarissendraaiboek integratieproces plus het playbook voor directieleden en integratiemanagers aan.

Voor commissarissen: Het commissarissendraaiboek

Het commissarissendraaiboek integratieproces is specifiek bestemd voor Raden van Commissarissen of Raden van Toezicht. Dit draaiboek wordt gebruikt door toezichthouders om op afstand een bedrijfsintegratie te volgen en is een belangrijke risicomanagement tool om de acquisitie en de bijbehorende integratierisico’s te besturen.

In het draaiboek staat tot in detail per functioneel gebied beschreven wat er gebeuren moet, welke middelen daarvoor nodig zijn en wie welke taken heeft bij een acquisitie- en het bijbehorende integratieproces. De kosten vallen reuze mee.

Voor directies en integratiemanagers: het integratieplaybook

Het playbook is meer gedetailleerd en is bedoeld voor directieleden en integratiemanagers. In dit playbook wordt een standaardbenadering van een acquisitie en de opvolgende integratie zeer gedetailleerd uitgeschreven zodat bij komende acquisitie alleen de afwijkingen behoeven te worden geïnventariseerd.

Ook bij eenmalige acquisitie of als het de eerste keer is wordt IntegrationPeople vaak ingezet om een integratiedraaiboek op te stellen. Daarbij wordt de directie en de integratiemanager betrokken als leidend in het proces.

Niet zelden is naast een draaiboek ook een noodzaak voor cultuursessies, of guiding principles workshop. De projectleiding op basis van het draaiboek leidt tot een goede start van het integratieproces en verhoogt de kans op daadwerkelijke waarde realisatie uit de integratie.

Klaar om uw integratie uitdaging te realiseren?

Wat uw branche ook is, het is essentieel om te begrijpen hoe u de zakelijke uitdagingen van vandaag omzet in het succes van morgen.