Evert Oosterhuis- Partner IntegrationPeople.nl

Evert J. Oosterhuis

Partner

Evert J. Oosterhuis is de oprichter van IntegrationPeople. Hij heeft meer dan 30 jaar bedrijfservaring in financiële en eindverantwoordelijke functies. Hij was actief bij Achmea, Kasbank, Aegon, Allianz en bijna 10 jaar eindverantwoordelijk bij Fundix. In deze 30 jaar heeft Evert als afronding van zijn MBA opleiding onderzoek uitgevoerd naar  “Wanneer een bedrijfsintegratie succesvol is en wat daaraan ten grondslag ligt.” Dus hij is goed bekend met de faalfactoren en de oplossingsrichtingen.  Tijdens de verschillende fases in zijn carrière heeft hij meerdere reorganisaties, herstructureringen, carve outs en integraties doorgevoerd.

“Integraties en carve outs zijn spannende processen, waarin bedrijven naast het openhouden van de winkel, ook nog met de hectiek van deze veranderingen te maken krijgen. Niet zonder reden moet er aandacht besteed worden aan de grootste valkuilen. Dit omdat deze ervoor zorgen dan tot 80% van de integraties niet opleveren waarvoor betaald is. Dit is zonde omdat dit gepaard gaat met onnodig verlies van mensen en kapitaal.”

In mijn vrije tijd help ik als Humanitas Taalmaatje mensen om hun Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheid naar een functioneel, praktisch niveau te brengen. Verder ben ik nog actief binnen de KNMV. Dit omdat motorrijden een van mijn liefhebberijen is. Ook ben ik een actieve squash speler die regelmatig zijn ladder- en reguliere competitiewedstrijden speelt.

Print Friendly, PDF & Email