Hoe we het doen

Onze bedrijfsintegratie en carve out aanpak is gericht op het behalen van bedrijfswaarde, stabiliteit en een gezonde nachtrust voor de betrokken stakeholders van (non) profit organisaties of ondernemingen met tussen de  100 en 3000 medewerkers. We geven advies over hoe een bedrijfsintegratie of een carve out waardevermeerderend georganiseerd moet worden en verzorgen desgewenst dit integratie- of carve out traject. Hierdoor werken we mee aan de groeistrategie van onze opdrachtgevers. We werken en gebruiken een aantal vaste thema’s, die in het hele bedrijfsintegratie en carve out proces zijn verwerkt.

Onderdelen methodologie

Visie en benadering

We organiseren binnen het thema visie en benadering  activiteiten rondom de strategische doelstelling. Verder ontwikkelen en beschrijven we het Target Business Architecture Model.  We zorgen voor de passende integratie- of de carve out benadering, initiëren beslissingstrajecten en richten de governance in.

 

waardebehoud en waardecreatie, synergiebronnen, synergie, waardecreatie, waardebeoud, synergiebridge

We kijken naar de  waardecreatie en waardebehoud mogelijkheden bij zowel de bedrijfsintegraties als in de carve out situatie. We gebruiken het integratieprogramma of het carve-out programma en de deelprojecten als katalysator voor bredere transformaties. Verder organiseren en behalen we synergie en laten duidelijk zien dat er per saldo waarde is behaald.

Beheersing en controle

We verstevigen de financiële beheersing en controle, nemen directe actie op de te behalen synergieën en resultaten, en focussen op de verplichte en wettelijke zaken.

Mensen, communicatie, cultuur en competenties

We organiseren binnen het thema mensen. communicatie en competenties een duidelijke leiderschapsstructuur tijdens het integratie- of afsplitsingsproces.

We leggen de nieuwe organisatiestructuren en de kernafspraken uit, zorgen voor het retentiemanagement van de belangrijkste medewerkers, organiseren en stemmen het performancemanagement  af, identificeren en lossen culturele- en competentieverschillen op. Als laatste zorgen we voor een samenhangend, passend en doorlopend communicatietraject dat past bij de verschillende in- en externe stakeholders van de organisatie.

Previous

Next

Wij werken samen en maken, indien het voor een specifieke casus toegevoegde waarde oplevert, gebruik van  een aantal competentiepartners en een groep van meer dan 25 associates. We zorgen, via onze bedrijfsintegratie, carve out en OR-dienstverlening, dat projecten succesvol verlopen en dat we daarmee een bijdrage leveren aan de groeistrategie van de organisatie. Wil je als integratiespecialist met ons samenwerken? Klik dan hier.

Onze partner

Hibou, Evert Oosterhuis, Integrationpeople.nl

Evert J. Oosterhuis, Partner

Onze Raad van Advies

Het management van integrationPeople wordt bijgestaan door een Raad van Advies. De belangrijkste doelen van de Raad van Advies zijn het waarborgen van kwaliteit, versterking van onze organisatie, ons netwerk, de activiteiten en het vergroten van de transparantie en de legitimatie van onze activiteiten.

Ons bezoek- en postadres

IntegrationPeople.nl bv
WTC Almere
P. J. Oudweg 4
1314 CH ALMERE
T: +31 (0)36 548 2507

e-mail: info@integrationpeople.nl
KvK-nummer: 39098271

wtc6
wtc5
wtc7
WTC2
wtc1

Wil je onze onze inzichten, de faal- en succesfactoren nog eens op uw gemak nalezen? Download dan onze whitepaper over bedrijfsintegraties, onze whitepaper over carve out of afsplitsingen, onze whitepaper voor ondernemingsraden bij een voorgenomen verkooptransactie of doe zonder verplichtingen onze gratis online Bedrijfsintegratie Quickscan. Je mag natuurlijk altijd bellen. We helpen je graag!

De ervaringen bij de onderstaande bedrijven zijn verwerkt in onze bedrijfsintegratie en carve out aanpak.

Logo 9
Logo 20
Hienfeld
Logo 5
Logo 26
Logo 13
Logo 6
Logo 14
Logo 27
Logo 8
Biocomp Nepal
Logo 12
Logo 18
Heilbron Groep
Logo 10