Ons doel:

Als integratie en carve out specialist zorgen wij voor stabiliteit en een gezonde nachtrust voor de stakeholders van een organisatie. Deze organisaties zijn tussen de 100 en 3.000 medewerkers groot. We geven advies over een bedrijfsintegratie of een carve out casus en realiseren dit integratie of carve out traject succesvol voor onze opdrachtgever. Hiermee leveren wij een bijdrage aan de groeistrategie van onze opdrachtgever. We worden hierbij ondersteund door onze Raad van Advies en onze externe competentiepartners.

Onze aanpak is gericht op het realiseren van ons doel. Zij bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Visie en benadering. We organiseren activiteiten rondom de strategische doelstelling. We ontwikkelen en beschrijven de Target Business Architecture Model.  We zorgen voor de passende integratie- of de carve out benadering, initiëren beslissingstrajecten en richten de governance in.
  • Waardebehoud en waardecreatie. We kijken naar de waardebehoud en waardecreatie mogelijkheden bij zowel de bedrijfsintegraties als in de carve out situatie. We gebruiken het programma en de deelprojecten project als katalysator voor bredere transformaties, organiseren en realiseren synergie projecten en laten duidelijk zien dat er per saldo waarde is gerealiseerd.
  • Beheersing. We nemen directe actie op de te behalen synergieën en resultaten, verstevigen de financiële beheersing en focussen op de verplichte en wettelijke zaken.
  • Mensen, communicatie, cultuur en competenties. We organiseren een duidelijke leiderschapsstructuur gedurende het integratie- of afsplitsingsproces, leggen de nieuwe organisatiestructuren en de kernafspraken uit, zorgen voor het retentiemanagement van de belangrijkste medewerkers, organiseren en stemmen het performancemanagement  af, identificeren en lossen culturele- en competentieverschillen op, en zorgen voor een consistent, adequaat en doorlopend communicatietraject gericht op de verschillende in- en externe stakeholders van de organisatie.

In onze online Bedrijfsintegratie Quick Scan kunt je snel en gratis binnen een kwartier feedback verwachten over je eigen case. In onze whitepaper kunt je ons doel en hoe we dit gaan realiseren, nog eens nalezen. Wilt je als Associate met ons samenwerken, klik dan hier.

Logo 17
URUS
Logo 15
Logo 7
Logo 13
Logo 23
Logo 14
Logo 6
Logo 3
Logo 20
Logo 21
Logo 9
Logo 24
Logo 8
4Dental Holding

Dit zijn de 7 redenen waarom we vaak gekozen worden:

Een acquisitie binnenhalen en daarna integreren of een afsplitsing voorbereiden en daarna op de markt brengen, kent verschillende gevoelens. De jacht op de juiste kandidaat, de onzekerheid over de juiste keuze, het overwinnaarsgevoel bij de signing, de frustratie als het bij de integratie of de verkooptransactie niet zo (snel) loopt als je zou willen, de pijn die het doet als je afscheid moet nemen van medewerkers, een locatie of jarenlange uitgevoerde manieren van werken.

We kennen deze gevoelens allemaal. Wij hebben ze zelf ook meegemaakt. IntegrationPeople zal zich bij de uitvoering van haar diensten hierdoor niet laten leiden. We nemen deze emoties en gevoelens wel mee in onze benadering. We manoeuvreren, als een loods, doelgericht om de emotionele klippen heen naar het gewenste eindresultaat.

IntegrationPeople.nl richt zich alleen op bedrijfsintegraties en carve outs. Wij geven casusgericht advies en kunnen dit advies ook uitvoeren. Wij kennen de veelgemaakte fouten, de valkuilen binnen deze processen en we weten ze ook op te lossen. In de realisatiefase kunnen we een integratieteam inzetten, maar de begeleiding door een interim integratiemanager of de coaching op afstand behoort ook tot de mogelijkheden. Onze aanpak  bestaat uit een op de opdracht toegesneden mix van onze meer dan 30 integratiemodules.  Hierdoor wordt een succesvolle groei- of buy and build strategie van de opdrachtgever bereikt.

Wij zijn onafhankelijk. We bieden alleen de aan bedrijfsintegratie en carve out verbonden dienstverlening aan. Wij gaan jou of je organisatie geen andere diensten verkopen.

De experts met wie jij het contract afsluit, voeren het werk ook uit. Allemaal hebben ze meerdere integratie- of carve out trajecten achter de rug. We hanteren als uitgangspunt voor onze opdrachten bij opdrachtgevers ‘Zelf doen waar het kan en helpen waar het nodig is’.

Daar waar jouw overname je ook brengt, onze experts zijn er om jouw team te versterken. Wij kunnen naast transacties in Nederland ook integratie- en carve out trajecten in het buitenland ondersteunen. Hierbij kunnen wij een nationaal en internationaal netwerk van integratie- en carve out specialisten inzetten.

Wij hebben geen dure overhead en grote met marmer beklede kantoren. We maken gebruik van hedendaagse flexibele schillen. We hebben geen ‘bankzitters’ en zullen niet een poging doen veel mensen van integrationpeople.nl bij u onder te brengen.  We vragen een faire prijs voor onze professionele prestatie en bieden nazorg waar gewenst en nodig is. In sommige gevallen werken we gedeeltelijk resultaatbased.

Ons streven is de faalfactoren en het energievretende ‘gedoe’ bij een Carve Out en een bedrijfsintegratie zoveel mogelijk te beperken. Om dat te bereiken zetten wij op maat gemaakte dienstverlening van onszelf en van onze kennispartners in.

IntegrationPeople werkt samen met onze opdrachtgevers. We delen onze tools en kennis. Indien gewenst kunnen we een coachende of uitvoerende rol vervullen. Altijd met elementen van kennisoverdracht. We willen de opdrachtgever beter qua kennis achterlaten dan we haar aantroffen. Ook dat is onderdeel van onze filosofie ‘Zelf doen waar het kan en helpen waar het nodig is’.

Previous

Next

 

Hoe bewaken we ons doel, onze doelstelling?

We bewaken actief onze doelstellingen tijdens een integratie- of carve out project. Om dit te realiseren, organiseren we reflectiesessies met de betrokken integratie- of carve out specialist.

Een ervaren integratiemanager ‘kijkt mee’ gedurende het proces. Hierdoor wordt een open visie en een evenwichtige belangenbehartiging voor alle stakeholders in het proces/project gewaarborgd.