Onboarden van managementteams

Dit onderdeel kan worden ingezet bij  de integratievoorbereiding,  de 120 dagen activiteiten en kan doorlopen in het integratieplan.

Nadat de belangrijkste verantwoordelijkheden binnen de organisatie zijn ingevuld, moeten de nieuwe benoemde directies en managementteams zo snel mogelijk boegbeeld en leider zijn voor de nieuwe strategie en de nieuwe organisatie. Hiervoor is een programma ontwikkeld dat kijkt naar de gehele mens en zijn onderstroom, dus niet alleen naar de rollen, de kennis of verkregen vaardigheden.

Vragen

De vragen die bijvoorbeeld beantwoord worden zijn:

  • Persoonlijk. Wie ben jij als mens, leider en wat betekent deze plaats in de organisatie voor jouw leiderschap?
  • Team. Wie zijn wij als team? Hierbij krijg je inzicht op de teamdynamiek en benut je de aanwezige verschillen aan teamkracht.

Stappenplan

Het programma kent vier stappen. Deze zijn:

  1. Circle of Change van de individuele directieleden. Deze wordt gebaseerd op de individuele gesprekken met de betrokken directie/MT leden.
  2. Patronen in de dynamiek van het directieteam. Deze wordt gebaseerd op de Teamanalyse en persoonlijke  interactie van en met de teamleden.
  3. Teamacceleratie. Voor de individuele deelnemers is dit coaching on the job. Er wordt gewerkt aan de inzichten in de teamdynamiek en er is aanvullende teamcoaching beschikbaar.
  4. Borging van de resultaten.

We kunnen voor de onderdelen van het onboarden van managementteams de expertise van onze competentiepartners inzetten.