INTEGRATIE UITDAGINGEN

TOT 15 PROCENT VAN DE ACQUISITIES IS SUCCESVOL

Integratie-uitdagingen zijn voor IntegrationPeople dagelijks werk. Voor de commissaris, bestuurder of het management zijn deze situaties vaak nieuw. Er is daarom nauwelijks gelegenheid om in te spelen op casus-specifieke uitdagingen, ervan te leren en de lessons learnt in de praktijk te brengen. Gevolg: er ontstaan hectische situaties en ‘gedoe’ met stakeholders. De beoogde resultaten en waardeontwikkeling komen daardoor in gevaar.

Het zich bewust zijn van deze eenmalige situatie, kennis hebben van de uitdagingen en hierop inspelen. Alleen dan verloopt een integratie van een acquisitie soepeler en levert deze rust, beheersing en betere resultaten op voor alle betrokkenen. Lees verder op deze pagina of bekijk onze blogs over dit onderwerp.

DE MEEST VOORKOMENDE INTEGRATIE-UITDAGINGEN:

OP TIJD BEGINNEN – IN DE DUE DILIGENCE FASE

HET REALISEREN VAN EEN STRATEGISCHE FIT

DE INTEGRATIEBENADERING INTEGRAAL uitvoeren

HET JUIST INSCHATTEN VAN DE INTEGRATIE WERKZAAMHEDEN

Het GEVEN VAN adequate AANDACHT AAN DE SYNERGIEREALISATIE

HET UITWERKEN VAN het globale INTEGRATIEPLAN NAAR meer detail

HET INSPELEN OP DE WAARGENOMEN CULTUURVERSCHILLEN

HET TIJDIG STARTEN EN HET OBJECTIEF UITVOEREN VAN HET BENOEMINGSPROCES

Privacy Statement
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.