wat is een integratie Due Dilligence - integrationpeople

Wat is een Integratie Due Diligence?

Bij een Integratie Due Diligence is het belangrijk om op tijd te beginnen. Immers de belangrijkste doelstelling van de Integratie Due Diligence (Integratie DD) is om bij de opdrachtgever in de pre closing fase en binnen enkele dagen een beeld te krijgen van de beoogde acquisitie. Met name op de:

  • Visie en benadering;
  • Waardebehoud en waardecreatie;
  • Beheersing;
  • Mensen, communicatie, cultuur en competenties;

Hiermee zetten we belangrijke stap om te zorgen dat de organisaties niet hun bedrijfswaarde verliezen en beginnen met het scheppen van waarde.

Om de Integratie DD te kunnen uitvoeren zullen we in teamverband beide senior managementteams spreken. Verder verzamelen we relevante informatie over de organisatie en de fusiepartner en de beoogde integratiemethode en de hiermee verbonden risico’s. Vervolgens, als laatste stap in dit proces, zullen we onze Integratie DD rapportage uitbrengen en bespreken.

Al met al is deze DD inspanning meestal in tien werkdagen af te ronden. Vervolgens wordt het eindproduct, een document met een aantal doelgerichte aanbevelingen, met het eindverantwoordelijk management besproken.  Bekijk onze integratieservices voor meer details over dit thema.

Print Friendly, PDF & Email