Waarom heeft de OR ondersteuning nodig bij de voorgenomen verkoop van het bedrijf/organisatie?

Dat is eenvoudig. De OR of de leden van de OR hebben vaak de kennis en ervaring niet om een spelbepalende bijdrage te leveren in dit proces. De bestuurder maakt meestal bij deze processen gebruikt van een aantal adviseurs en kent  zijn marsroute. De bestuurder heeft je wellicht n.a.v. een in het kader van art. 24 WOR gehouden overlegvergadering gevraagd om op korte termijn advies te geven over de snel aan te leveren adviesaanvraag tot (voorgenomen) verkoop van (een deel van de) bedrijfsactiviteiten. Je hebt, als OR lid,  meer dan prima ervaring en kennis van de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsprocessen en de dienstverlening van het bedrijf, maar hebt nog niet eerder met dit bijltje gehakt. Een verkooptraject is nieuw en onbekend voor jou en de andere leden van de OR. Een verkooptraject geeft daarnaast onzekerheid voor alle medewerkers en de andere stakeholders van de organisatie.  Om deze onzekerheid voor de Ondernemingsraad te verminderen en de kwaliteit van de beantwoording van de adviesaanvraag te verbeteren adviseren wij:

  1. Een interactieve workshop. Deze is van belang om de algemene MenA en integratiekennis op niveau te brengen in combinatie met de feitelijke uitgangspunten en tekst van de adviesaanvraag. Er wordt hiermee een basis gelegd voor de beantwoording van de adviesaanvraag.
  2. Dient de adviesaanvraag behandeld te worden. Hiervoor moet de aanwezige bedrijfskennis gecombineerd worden met de MenA en integratiekennis, zodat er een zo goed mogelijk uitgangspunt ontstaat voor de OR om haar advies goed gefundeerd uit te brengen.

We ondersteunen de ondernemingsraad op beide punten en kunnen vaak snel, binnen enkele dagen, helpen tegen scherpe tarieven.

Print Friendly, PDF & Email